HAMBURG HABER

HAMBURG'UN İLK VE TEK TÜRKÇE SİTESİ

HAMBURG SİGARAYLA VEDALAŞTI

Yorum bırakın

‘Hamburg sigara kullanmaya veda ediyor – Hamburg schliesst mit dem Rauchen ab” etkinliği dün başladı, bugün saat 15 ile 20 arası ‘Alstertal Einkaufszentrum’ alışveriş merkezinde sürecek ve etkinlik diğer büyük kentlere yayılacak.
Pfizer ilaç firmasının düzenlediği etkinlikte iki doktor ve yardımcıları 8 kişi sigarayı bırakmak isteyenlere geniş bilgi verdi, (kelepçelik olmayan) bu kötü alışkanlığı bırakmaları için iknaya çalıştı.
Etkinlik ve hekimlerle yardımcılarının gönüllü katılımları sigara içenler dahil, herkes tarafından taktirle karşılandı.
Sosyal kişiliği ve kültürel etkinliklere angaje olmasıyla da tanınan Hamburg’un sevilen Türk hekim (tıbbiye) doktorlarından Dr. Süleylan Keser de sigarayı bırakmak isteyenlere bilgi verdi.
Dr. Keser ve Pfizer Deutschland’ın organize ettiği etkinliğin basın sözcüsü Oliwer Löw, RTV-MediaNet’e etkinlikle ilgili ilginç açıklamalarda bulundular.
Dr. Keser, sigara tiryakilerinin kendilerinin de bunun zararlı olduğunun bilincinde olduklarını ancak, bırakma konusunda tereddüt yaşadıklarını, zaman zaman sigarayı kendi kendilerine bırakmayı denediklerini belirtti.
Dr Keser: “Sigarayı yardım almaksızın bırakanların yüzde 3 ilâ 5’i, kritik süre olan ilk bir sene içinde sigarasız yaşayabiliyor. Dışarıdan yardım alan yani sigaranın zararlarını bilinçli bir şekilde öğrenenler içinde sigarayı tamamen bırakanların oranı hayli yüksek.” diye konuştu.
Etkinlikte tiryakilerin sigaraya ne kadar bağımlı oldukları çeşitli aletlerle ölçüldü; sigarayı bırakmaya karar verenler, sembolik olarak bir kilidi kilitleyip, ışıklı panoya asarak psikolojik olarak kendini bağladı.
Büyük ilgi gören etkinlik bugün de saat 15:00 ilâ 20:00 arasında sürecek.
Etkinliğin basın sözcüsü Oliver Löw, etkinliklerin 15-16 Ekim’de Stuttgart’ın ‘Königsbau – Passagen’ alışveriş merkezinde saat 10:00 ilâ 20:00 arasında;
22-23 Ekim’de Karlsruhe’deki ‘Ettlinger Tor’ alışveriş merkezinde yine aynı saatlerde yapılacağını söyledi.

Yorum bırakın